SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FSS
 
Slaviša Kokeza novi predsednik FSS
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 20.05.2016. - 14:11:04
BEOGRAD - Dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Beograda Slaviša Kokeza imenovan je danas za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Kokeza je jednoglasno izabran na sednici Skupštine FSS u Staroj Pazovi, pošto je za njega glasalo 77 prisutnih delegata.

On je na mestu predsednika zamenio je Tomislava Karadžića, koji je osam godina, u dva mandata predvodio FSS.

Kokeza je bio jedini kandidat za predsednika. On je nešto više od godinu dana bio i na funkciji potpredsednika Saveza.

Slaviša Kokeza, preduzetnik iz Beograda, pojavio se u javnosti zajedno sa Vučićem kada su oni pre tri godine, u decembru 2012, na čuvenoj ponoćnoj sednici preuzeli upravljanje fudbalskim klubom Crvena zvezda. Do tada nepoznati čovek  postao je najvažnija figura u FK CZ i bio prepoznat kao lični Vučićev izaslanik sa zadatkom da uredi klub i vrati ga na staze "stare slave".

Kokeza je svoj angažman u klubu iskoristio i da aktivnije učestvuje u poslovnom životu Srbije: udružio se sa Slobodanom Kvrgićem, preduzetnikom u oblasti distribucije softvera, i zajedno su za tri godine uspeli da naprave takav sistem povezanih preduzeća da važi danas za najmoćniji u ovoj oblasti u zemlji. "Prointer" je ime kompanije koje se posredno vezuje za Kokezu i postoji mnogo indicija koje govore da je upravo on, zbog svog statusa povlašćenog Vučićevog prijatelja, uspeo da uveća promet ove firme preko četiri puta u samo jednoj godini.

Mnogi će se prisetiti da je uprasvo Kokeza bio jedan od povređenih radikala na mitingu protiv hapšenja Radovana Karadžića u leto 2008. godine.