DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TENIS
 
Sloane Stephens osvojila US Open
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 10.09.2017. - 09:08:16
NEW YORK - Madison Keys (22) pukla je pod pritiskom finala US Opena. Nakon što je 30. neprisiljenu pogrešku bacila metar u aut otrčala je svojoj prijateljici Sloane Stephens (24) u zagrljaj na mrežu i briznula u plač.

Stephens, koja je upravo pobjedom 6:3, 6:0 osvojila prvi Grand slam u karijeri, grlila ju je i tješila, kao da joj je ovo bilo deseto, a ne prvo finale i kao da je na ovoj, najvećoj sceni već godinama.

Nije lako kad te s 19 godina počnu uspoređivati sa Serenom Williams i stavljati ti na leđa teret titule nove najveće nade američkog tenisa. No, Sloane Stephens svoj prvi finale Grand slama u karijeri odigrala je kao - Serena. Smireno, koncentrirano, dominantno i savršeno iskorištavajući sve protivnikove probleme. A Madison Keys, njezina velika prijateljica, imala ih je u finalu US Opena previše.

Nije to bila ni sjena igre koju je prikazivala u prvih šest mečeva na turniru. Nije imala nikakav plan B, a Sloane je samo čekala. Kako je meč odmicala tako je bila sve čvršća, a Keys se sve više raspadala. Puštala joj je Stephens da griješi, miksala je, šetala ju je po terenu, a greške su se samo gomilale.

Zadnji vlak za neki čudesni preokret Keys je imala na 0:4 u drugom setu kad je došla do 0:40 na servis protivnice. Bio je to jedini gem u kojem joj je Keys ozbiljnije zaprijetila. Tko zna, možda se Stephens malo prepadne pa se meč zakomplicira ako u tom trenutku vrati brejk. Nema šanse. Defenzivna i oprezna Stephens odjednom se pretvorila u Serenu Williams. S tri winnera spasila je sve tri brejk lopte i onda s još dva odlična poena na mreži otklonila sve dvojbe oko toga da će možda "chokirati" u prilici karijere.