SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BOJKOT
 
Službeni glasnik najavio mogućnost bojkota Sajma knjiga
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 01.11.2017. - 20:46:12
BEOGRAD - Kolegijum Službenog glasnika je najavio mogućnost bojkota narednog Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.

Urednici i autori Službenog glasnika su naveli da su odluke rukovodstva Sajma „rezultirale time da je postalo nejasno da li je to prodajna, ili kulturna manifestacija".

Službeni glasnik u saopštenju navodi da ne želi da dovodi u pitanje sopstveni kredibilitet izjednačavanjem pisaca s bilo kim ko je dobio novac da izda neku knjigu, a izdavača izjednačavanjem sa svakim ko je „zakupio tezgu na Sajmu kako bi rasprodao sopstveni lager".

„Odluka o bojkotu Sajma ne razmatra se iz ličnih razloga, već zbog činjenice da će ubuduće svi ozbiljni izdavači i pisci svoje nezadovoljstvo izraziti nepojavljivanjem na najvećem regionalnom sajmu knjiga", objašnjava se u saopštenju.

Kolegijum Službenog glasnika je u saopštenju zamolio organizatore Sajma knjiga da pokrenu javnu raspravu o tome kako da Sajam postane bolji, „verujući da i drugi izdavači, a i pisci, imaju šta da kažu".

„U protivnom, ako ne postoji takva spremnost, Službeni glasnik će prestati da izlaže, dajući, s druge strane, svaku podršku Sajmu i kolegama izdavačima, razumevajući da se može imati drugačije viđenje kulturnog koncepta Sajma", piše u saopštenju.