SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VEZANE TEME
 
STAND-UP
 
Smijeh kao sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.04.2017. - 18:17:10
ZAGREB - Stand-up komičar Pedja Bajović će u utorak 25. travnja u 20 sati na Maloj sceni KD Lisinski pred publiku izaći sa svojom cjelovečernjom predstavom pod nazivom S NOGU*.

Predstava kojoj u podnaslovu stoji *Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije prvi je njegov tematski show, nastao 2012. godine za potrebe turneje koja je tada obuhvatila Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, a u međuvremenu je gostovao i u Makedoniji i na Kosovu te u SAD-u, Kanadi, Australiji, skandinavskim zemljama, Češkoj, Švicarskoj, Austriji, itd.Ovaj autor i izvođač, tvrdi da je regionalni uspjeh ove predstave taj što se svi veoma lako prepoznaju u njoj.

- Nema tu nikakve nostalgije, ne pričam puno o onim vremenima prije; Titu, nesvrstanima i omladinskim radnim akcijama... Ja govorim o iskustvima života i intenzivnog rada u svim ovim zemljicama u zadnjih par desetljeća. Shvatio sam da je to našim ljudima puno interesantnije, nego da im govorim o svojim iskustvima iz, primjerice, Mađarske ili Austrije. Pitam se zašto? – govori uz smiješak Pedja Bajović.

Bajović je jedan je od pokretača scene stand-up komedije u Hrvatskoj i susjednim zemljama. U svojoj karijeri, započetoj 2005. godine, obišao je više od dvadeset zemalja svijeta te nekoliko stotina gradova. Finalist je uglednog svjetskog natjecanja The Funniest Person in the World prošle godine u Helsinkiju, a okušao se i na jednako velikom natjecanju u američkom Seattleu 2012. godine. Hrvatsku scenu predstavio je i na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju - Comedy Central Extra, a za svoj rad 2014. godine dobio je i priznanje za najboljeg veterana stand-up komedije, na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 80 kuna se mogu kupiti na blagajni dvorane ili putem portala ulaznice.hr..

Kontakt: www.PedjaBajovic.com 091 799 0848

 Medvescak