SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TREND
 
Snažno rastao broj i potrošnja kineskih turista u Europi
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.01.2018. - 23:22:00
Zadnja izmjena: 24.01.2018. - 08:28:27
ŠANGAJ - Broj kineskih turista u Europi je narastao u 2017., a očekuje se da će nastaviti rasti i u 2018., Godini turizma Kine i EU.

U 2017. godini je više od šest milijuna kineskih građana posjetilo europske zemlje. Sve više ljudi sklono je personaliziranim putničkim iskustvima i pokazuju više interesa za tradicionalnu europsku arhitekturu i muzeje, pokazalo je izvješće koje su objavili Kineska tursitička akademija i velika kineska internetska putnička agencija Ctrip.

"Broj kineskih turista u Europi je porastao za 65% u prvoj polovici 2017., a njihov izbor europskih putničkih odredišta je raznolik," rekao je u nedjelju Dai Bin, čelnik akademije.

Prema statističkim podacima agencije Ctrip, Europa je postala drugo najpopularnije odredište za Kineze koji putuju u inozemstvo nakon Azije. Broj kineskih turista koji su rezervirali put u Europu kroz njihovu platformu je porastao za 26,3%, uspoređujući s 2016., dok je potrošnja po osobi tijekom putovanja na godišnjoj razini porasla za 36%.

Svečanost otvorenja Godine turizma Kine i Europske unije je prošli petak održana u Veneciji u Italiji. Analitičari vjeruju kako će ova inicijativa duga 12 mjeseci pomoći u rastu turističkog tržišta.

Očekuje se kako će europske zemlje poput Francuske, Španjolske i Italije biti popularna odredišta za kineske turiste tijekom nadolazeće Kineske lunarne nove godine.