SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPTUŽBE
 
Spisateljica optužuje Hoffmana za seksualno uznemiravanje
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 01.11.2017. - 20:18:46
NEW YORK - Spisateljica Anna Graham Hunter tvrdi da ju je glumac Dustin Hoffman (80) seksualno uznemiravao kada je 1985. godine kao 17-godišnjakinja radila na televizijskom filmu Smrt trgovačkog putnika, piše The Guardian. Graham Hunter također kaže da se Hoffman u njezinom prisustvu upuštao u razgovore o seksu koji nisu bili primjereni.

"Prvog dana snimanja me zamolio da mu izmasiram noge, i jesam", rekla je Graham Hunter za The Hollywood Reporter.

"Očijukao je sa mnom, uhvatio me za guzicu i pričao je o seksu sa mnom i ispred mene. Jednog sam jutra otišla u njegovu sobu uzeti njegovu garderobu za doručak. Kad sam došla pogledao me i nacerio se. Onda je rekao: "Pojest ću tvrdo kuhano jaje... i mekano kuhani klitoris."

Graham Hunter je dodala da se Hoffmanovo društvo koje je s njim bilo u garderobi grohotom nasmijalo. "Ja sam bez riječi otišla. Poslije toga sam u WC-u plakala."

Spisateljica je sve Hoffmanove navodne postupke opisala u dnevniku koji je vodila tijekom pet tjedana snimanja Smrti trgovačkog putnika. "Danas me Dustin na putu do limuzine četiri puta uhvatio za guzicu", napisala je u dnevniku. "Udarila sam ga svaki put i to jako te sam mu rekla da je stari perverznjak."

Graham Hunter tvrdi da joj je jedan od nadređenih na snimanju rekao da istrpi takvo ponašanje za dobrobit snimanja.

"S 49 godina, razumijem da se ponašanje Dustina Hoffmana uklapa u širi obrazac ponašanja koje žene iskuse u Hollywoodu, ali i drugdje", napisala je Graham Hunter. "On je bio predator, ja sam bila dijete, a ovo je bilo seksualno zlostavljanje. Kako se to uklapa u moje obrasce? Pretpostavljam da ću to otkriti narednih godina."

Hoffman se nakon objave članka u ispričao.

"Poštujem žene i osjećam se loše zbog bilo čega što sam napravio da se (Anna Graham Hunter) nađe u neugodnoj situaciji. Žao mi je. To nisam ja", rekao je Hoffman.