SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Split, Zagreb i Dubrovnik najčešća hrvatska odredišta na Booking.com-u
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 02.11.2017. - 14:41:17
ZAGREB - Internetska platforma za rezervaciju smještaja Booking.com ovog je ljeta u Hrvatskoj imala bolju sezonu nego lani, s prosječnim boravkom gostiju od četiri noći, a turisti su najviše rezervirali Split, Zagreb i Dubrovnik, izvijestili su iz hrvatskog ureda Booking.coma.

Među stranim turistima koji su smještaj u Hrvatskoj tražili putem te platforme, najviše ih je tražilo Split, a potom Dubrovnik, Zagreb, Zadar i Pulu, a te su gradove najviše rezervirali i putnici iz Hrvatske, ali s drugim poretkom, Zagreb je prvi, Split drugi i potom Dubrovnik i Pula.

Među 67.700 smještajnih objekata u Hrvatskoj, dostupnih na Booking.com-u, tijekom ljeta turisti su najviše rezervirali apartmanski smještaj, potom hotele, gostinjske kuće, hostele i B&B (bed&breakfast) objekte, otkrivaju iz Booking.coma, dodajući da, iako Hrvatska ne slovi za shopping destinaciju, ipak su putnici izdvojili Zagreb, Split, Rijeku, Zadar i Opatiju kao destinacije u kojima se uz odmor može obaviti i kupovina.

"Hrvatska je i ove godine bila dosta tražena destinacija, što potvrđuju i naši podaci, a zabilježili smo i porast broja korisnika", kaže regionalni menadžer Booking.com-a za Hrvatsku Goran Pleše.

Nakon završene ljetne sezone vidljivo je da su top šest nacionalnosti koje su putem Booking.coma rezervirale smještaj u Hrvatskoj od 1. lipnja do 31. kolovoza Talijani, Nijemci, Austrijanci, Britanci, Hrvati i Poljaci. To je slično kao prošloga ljeta i pokazuje da se strani turisti rado vraćaju u Hrvatsku na godišnji odmor, ocjenjuju iz hrvatskog ureda Booking.coma.

Otkrivaju i da su građani Hrvatske tijekom ljeta, a prema onome što su rezervirali na toj platformi, posjećivali susjedne zemlje i gradove, pogotovo Beograd, Budimpeštu, Beč, Sarajevo i Budvu, odnosno putnici iz Hrvatske najviše su rezervirali destinacije u Srbiji, Mađarskoj i Austriji.