SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TENIS
 
Becker: Đokoviću treba pobjednik i zato sam ovdje
Autor/izvor: SEEbiz / Totalsport
Datum objave: 20.12.2013. - 17:44:34
BERLIN - Bivši najbolji tenisač svijeta, Nijemac Boris Becker, otkrio je kako je došlo do trenerske suradnje između njega i trenutno drugog igrača svijeta Novaka Đokovića.
Medijima se prije svega dva dana prolomila vijest da su Đoković i Becker odlučili sarađivati u idućoj sezoni, a do prvih je kontakata došlo još u oktobru na azijskoj turneji.

"Nazvali su me Novak i njegov menadžer za vrijeme turnira u Pekingu. Bio sam jako iznenađen, jer nisam očekivao takvu vrstu poziva. Točnije, bio sam jako počašćen", rekao je Becker za BBC.

Đoković je za vrijeme spomenutog turnira izgubio svjetski tron od Rafaela Nadala, koji će i u 2014. godinu ući kao najbolji teniser svijeta.

"Ovo mi neće biti usputan posao. To ne bi bilo dobro ni za mene, ni za njega. Obojica smo u ovome da bismo pobijedili. Imao sam opciju u potpunosti se posvetiti ovom poslu ili nikako. Rekao sam mu da se želim naći kako bi u njegovim očima vidio tu želju da ga treniram. Želio sam vidjeti koliko vatre ima u njemu i vidjeti koliko ja mogu doprinijeti njegovom tenisu", otkrio je.

"Prošle je sezone upisao nekoliko poraza u finalima Grand Slam turnira (Wimbledon i US Open). No on je pobjednik i jedino mu je na pameti da pobjeđuje. On želi ući u sve knjige teniske povijesti", tvrdi Becker.

"Novak je odlučio da mu je u njegovom kutu potreban netko tko je osvajao najveće naslove i koji zna kakav je to osjećaj. Zato sam ja ovdje", tvrdi samouvjereno Becker, te se za kraj pita:

"Kada sam vidio da je Andy Murray imenovao Ivana Lendla za trenera pitao sam se zašto je bilo potrebno toliko dugo ovoj generaciji da se obrati najboljim igračima iz naše generacije. Znate, razlika u tenisu tada i danas i nije toliko velika!"

Becker i Đoković će započeti suradnju već idućeg tjedna u Abu Dhabiju, a prvi veliki ispit imati će na Australian Openu, gdje srbijanski tenisač brani naslov pobjednika