SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TENIS
 
Davis Cup: Još se ne zna status Marina Čilića
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 30.08.2013. - 17:36:45
ZAGREB - Iako do susreta za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa protiv Velike Britanije, koji će se od 13. do 15. rujna igrati u Umagu, ima manje od dva tjedna, nitko iz Hrvatskog teniskog saveza nije na današnjoj konferenciji za novinare mogao potvrditi hoće li u tom susretu igrati i naš najbolji tenisač Marin Čilić.
"HTS nije stranka u postupku, ali smo zainteresirani za rezultate istrage i odluku ITF-ove antidopinške komisije. Do sada od njih još nismo dobili nikakve službene obavijesti", kazao predsjenik HTS-a Franjo Luković.

Marin Čilić, koji je trenutno 19. igrač svijeta, je pod istragom ITF-ove antidopinške komisije jer mu je na dopinškom testu, koji je obavljen 2. svibnja u Muenchenu poslije susreta sa Ivanom Dodigom, otkrivena zabranjena supstancija.

Ministar turizma Darko Lorencin kazao je da je Davis Cup susret protiv Velike Britanije idealna prigoda da se još više poboljšaju dobri ovogodišnji turistički rezultati i produži sezona na rujan.

"Nismo mogli, što se turizma tiče, boljeg protivnika izabrati od Velike Britanije iz koje u prvih sedam mjeseci ove godine imamo porast od 25 posto dolazaka i noćenja, a ovaj Davis Cup susret bi te dobar pokazatelj što treba još poboljšati", rekao je Lorencin.

Doministar sporta Petar Skansi kazao je da je tenis jedan od najpopularnijih i najmasovnijih sportova u svijet, a Davis Cup natjecanje ima 113 godina tradicije i u tom periodu samo se 13 zemalja može pohvaliti da su osvojili Davis Cup.

"Mi smo uvijek imali dobre tenisače, a osvajanje Davis Cupa 2005. godine spada u najveće dosege hrvatskog sporta. Ja sam uvjeren da i u susretu s Velikom Britanijom imamo izgleda za pobjedu", kazao je Skansi, dok je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese izrazio zadovoljstvo što će Umag, nakon ATP turnira Croatia Open u srpnju, u rujnu biti domaćin još jedne velike teniske manifestacije.

Izvršni direktor HTS-a Davorin Prpić kazao je da je dva sata prije ždrijeba u četvrtak, 12. rujna, moguće promijeniti dva igrača.

"Ne znam što će odlučiti izbornik Željko Krajan koji je sada u Americi i prati nastupe Dodiga, ali i Ive Karlovića, i nije isključeno da se i on vrati u reprezentaciju. Mi imamo igrače koji se na zemlji mogu suprostaviti Velikoj Britaniji jer su tu, pored Čilića, Ivan Dodig 38. igrač svijeta, Ivo Karlović 79., Antonio Veić 187., a tu je i ponajbolji junior svijeta Borna Čorić, kao i odličan dubl igrač Mate Pavić", kazao je Prpić i najavio da će pojedinačni susreti u petak i nedelju zaočeti u 11.00, a igra parova u subotu u 14.00 sati.