SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI TRENER
 
Đoković: Becker će mi pomoći u volej igri, ali najviše na mentalnom planu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 12.01.2014. - 11:43:24
MELBOURNE - Najbolji srpski teniser Novak Đoković koji sutra započinje pohod na petu titulu na Australian Openu, četvrtu uzastopnu, poručio je danas da je spreman za najveće izazove.
"Puno sam radio sa svojim timom kako bih mogao da dam maksimum u ekstremnim uslovima, odnosno velikim vrućinama koje se očekuju u Melbourneu", rekao je Đoković, koji u ponedeljak na startu igra protiv Slovaka Lukaša Lacka.

Drugi teniser sveta je priznao da je u svoju igru dolaskom novog trenera Borisa Beckera, uneo dosta novina, čime se "istina, pomalo kockao", ali da se nada da će iz saradnje sa nemačkim stručnjakom proisteći "veliki rezultati".

"Kad god nešto promenite u živitu rizikujete, zar ne?", konstatovao je Đoković.

On je naglaiso da ge saradnja sa Beckerom, međutim, izuzetno raduje i da je optimista u pogledu budućih rezultata.

"Radujem se ovoj saradnji sa Borisom, koja je naišla na odobravanje i Marjana Vajde koji je i dalje u timu", rekao je Đoković.

Prvi reket Srbije prvi put posle osam godina neće imati kao glavnog trenera Slovaka Marjana Vajdu.

Srpski teniser je naglasio da je sam Vajda tražio da bude na neki način zamenjen, kako bi mogao da se posveti porodici posle 35 godina putovanja po svetu.

"Vajda će i dalje biti sa nama na nekim turnirima, na kojima neće biti Borisa. Dosta vremena ćemo ubuduće provoditi na pripremama", rekao je Đoković.

On je naglasio da se tenis od vremena kada je Becker osvajao šest grand slam titula osamdesetih i devedesetih godina, radikalno promenio, a da će mu nemački stručnjak pre svega biti od pomoći "na mentalnom planu",

"Danas se uglavnom igra sa osnovne linije i mnogo su duže razmene udaraca. Verujem da će mi Boris pomoći u volej igri", rekao je Đoković koji je u karijeri osvojio šest grand slam titula - četiri na Australian Openu, i po jednu na Wimbledonu i US Openu.

Dvadesetšestogodišnji srpski teniser je od kraja septembra naređao 20 uzastopnih pobeda i osvojio četiti titule, ukljucujući i pobedu protiv Nadala u finalu Mastersa u Londonu.

Prvi godišnji Grand Slam turnir u Melbourneu igra se od 13. do 26. januara.