DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
FIFA: Kosovo može igrati prijateljske utakmice
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.01.2014. - 18:37:17
ZURICH - Nogometna reprezentacija Kosova moći će igrati prijateljske utakmice ali bez upotrebe nacionalnih simbola odlučio je danas Odbor za hitnost Međunarodne nogometne federacije (Fife).
Po navodima sa službene web stranice Fife dogovor o tome postignut je još prošlog petka u Zuerichu na sastanku kojem su nazočili predsjednik Fife Sepp Blatter te čelnik srpskog nogometnog saveza Tomislav Karadžić i predsjednik nogometnog saveza Kosova Fadil Vokrri.

Iako se spominjala mogućnost da bi protivnik u prvoj utakmici Kosovu mogla biti reprezentacija Hrvatske Fifa je do daljnjega zabranila nastup reprezentaciji Kosova protiv neke od reprezentacija s prostora bivše Jugoslavije.

Osim toga ni reprezentacija ni klubovi s Kosova neće smjeti igrati službene kvalifikacijske utakmice u natjecanjima koja su pod ingerencijom Fife i to sve do trenutka dok NS Kosova ne postane punopravni član Fife.

"Odluka Odbora za hitnost Fife predstavlja veliki podstrek za razvoj nogometa na Kosovu i još jedna potvrda da naš sport ima veliku moć u spajanju ljudi", izjavio je Blatter komentirajući odluku Odbora za hitnost.