DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POVLAČENJE
 
Karadžić se povlači sa čela FSS
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 25.08.2013. - 21:11:00
Zadnja izmjena: 25.08.2013. - 21:18:34
BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić najavio je danas da se povlači sa te funkcije po završetku jesenjeg dela sezone u nacionalnoj Superligi.

Karadžić je naveo da se na ovaj korak odlučio zbog "ozbiljne polarizacije u srpskom fudbalskom sportu".

"Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htenja da u našem fudbalu bude bolje ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne. Iz tih razloga, obaveštavam fudbalsku i ukupnu javnost da sam danas odlučio da ću u skladu sa statutom FSS, nakon završetka jesenjeg dela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije na kojoj ću se povući sa mesta predsednika FSS", stoji, između ostalog, u Karadžićevom saopštenju koje je preneo RTS.

Karadžić dodaje da se izvinjava svim saradnicima i organima FSS što je ovu odluku doneo bez konsultacija sa njima i ujedno "apeluje i zahteva od svih aktera, klubova, Zajednice, organa i tela nacionalnog saveza da u periodu pred nama učine sve na sprečavanju daljih podela u fudbalu".

"Uz napred navedene razloge i motive za moj postupak verujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja, niti funkcija ne smeju biti iznad opšteg fudbalskog interesa", poručio je odlazeći predsednik FSS.

Odluka Karadžića da podnese ostavku usledila je nakon inicijative Crvene zvezde da klubovi počnu utakmice sa šest minuta zakašnjenja u znak protesta protiv stanja u domaćem fudbalu i kao podrška zahtevima za promene u fudbalskoj organizaciji.

Karadžić je na čelu FSS bio od 2008. godine.

 Medvescak