SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VELIKI TRADE
 
Pierce, Garnett i Terry odlaze u Brooklyn
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 28.06.2013. - 13:09:35
NEW YORK - Neimenovani izvor blizak NBA ligi otkrio je za Yahoo! Sports da su Brooklyn Netsi postigli dogovor s Boston Celticsima oko razmjene igrača koja uključuje Paula Piercea i Kevina Garnetta.
Boston Celtics kreće u veliki remont ukoliko čelni ljudi najjače košarkaške lige svijeta odobre "trade", potvrđen u noći s četvrtka na petak, kada su se Brooklyn i Boston u načelu dogovorili za veliku razmjenu igrača. Pierce, Garnett i Jason Terry bit će od ovoga ljeta novi igrači Netsa, dok će Boston zauzvrat dobiti Geralda Wallacea, Krisa Humphriesa, Krisa Josepha, te pickove prve runde drafta za 2014., 2016. i 2018. godinu.

Garnett i Pierce će tako u idućoj sezoni za trenera imati Jasona Kidda, koji je prije svega nekoliko tjedana u 41. godini života okončao svoju 19 sezona dugu NBA karijeru.

Brooklyn bi mogao imati velikih problema s plaćanjem igrača i probijanjem takozvanog "poreznog zakona na luksuz". Naime, predviđa se da će Netsi za plaćanje svojih igrača morati izdvojiti oko 100 milijuna dolara.

"Trade" se zasigurno neće realizirati do 10. srpnja, jer se tek tada otvara tržište razmjene igrača.