DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FSS
 
Stanković pristao da nasledi Karadžića na čelu FSS
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 28.11.2013. - 15:07:04
BEOGRAD -  Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković pristao je da nasledi Tomislava Karadžića na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije, nezvanično saznaje B92.
Kako saznaje B92, u istom danu kada je košarkaška reprezentacija praktično dobila selektora, i Stanković je načelno pristao da bude novi prvi čovek srpskog fudbala.

Prema nezvaničnim saznanjima, dolazak Stankovića nikako nije povezan sa idejom Tomislava Karadžića da ga ga upravo on zameni, jer je aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije želeo za svog naslednika, kako je sam rekao, iskusnog privrednika, a ne bivšeg sportistu.

Podsetimo, pre nekoliko dana u slovenačkim medijima pojavila se informacija da Stanković želi da kupi ljubljansku Olimpiju u tandemu sa svojim šurakom Miretom Aćimovićem. Srpski mediji su gromoglasno tokom leta najavljivali njegov povratak u Crvenu zvezdu.

Ipak, konačnu reč imaće Skupština, koja će biti održana po završetku jesenjeg dela Jelen Superlige, što je za desetak dana. Ne treba zaboraviti da su članovi Skupštine FSS trenutno mahom ljudi koji su za aktuelnog predsednika.

Na toj Skupštini sigurno će se raspravljati i o novom selektoru, kojeg će sigurno izabrati novo rukovodstvo. Kao glavni kandidat Stankovića u beogradskim medijima u četvrtak se pominje Ljubiša Tumbaković.