SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FSS
 
Tomislav Karadžić: Provokacije iz Hrvatske idu pred UEFA-u
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 18.11.2012. - 11:25:11

BEOGRAD - Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je iznenađen, zgrožen i razočaran ponašanjem čelnih ljudi HNS u poslednjih nekoliko dana.

Vladajuće telo hrvatskog fudbala najavilo je da će Ante Gotovina i Mladen Markač biti specijalni gosti na meču dva tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine. U medijima se pojavio i predlog selektora Igora Štimca da njih dvojica izvedu početni udarac, ali je on kasnije rekao da su njegove reči izvučene iz konteksta.

„Ovo nisu fudbalske stvari i sa sportskog aspekta taj potez je, grubo rečeno, skandalozan", rekao je Karadžić.

„Ovakav gest samo povećava mogućnost za pojavu neželjenih stvari u Zagrebu i zaista mi nije jasno kome to treba. Naravno, mi ćemo kao Savez da upoznamo UEFA sa ovakvom retorikom i, slobodno možemo da kažemo, jasnom provokacijom".

Nema sumnje da će u Nionu imati dovoljno razloga da sve stavi pod lupu.

„Naša obaveza je da obavestimo UEFA na vreme o svemu, jer svi znamo da ona ne želi politiku na stadionima, a bojim se da Hrvati upravo to rade i na taj način tovare sebi ogromnu odgovornost na pleća", naglasio je Karadžić, „Neka svako snosi odgovornost za ono što radi. Fudbalski savez Srbije će učiniti sve da ni na koji način ne povećava tenzije pred obe naše naredne utakmice sa Hrvatskom, a sud o tome će najbolje dati organi UEFA i FIFA. Mi smo, dakle, svesni mogućih posledica i zbog toga nećemo dizati prašinu ovakvim i sličnim potezima, već, naprotiv, učinićemo sve da na dostojanstven, sportski način i, pre svega, u skladu sa propisima, organizujemo duel u Beogradu".