SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TUŽBA
 
Vrdoljak: Tužit ću Jovanovića zbog optužbi da sam prodao kandidaturu Rijeke
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.01.2012. - 17:11:19
ZAGREB - Član Međunarodnog olimpijskog odbora i počasni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak izjavio je u utorak HINI da će tužiti ministra znanosti, obrazovanja i športa Željka Jovanovića zbog optužbi da je prodao kandidaturu Rijeke za domaćina Mediteranskih igara u zamjenu za mjesto u Međunarodnom olimpijskom odboru čime je nanio veliku štetu ne samo njemu nego i MOO.
Citirat ću vam samo dio ministrovih insinuacija: "Sve Riječanke i Riječani dobro znaju kako je Antun Vrdoljak osigurao svoje mjesto u međunarodnom olimpijskom odboru kada je samovoljno 'u ime Rijeke' odlučio da Rijeka odustaje od daljnjeg natjecanja za domaćinstvo Mediteranskih igara kod prve kandidature u Bariju. Stoga, ja razumijem da on ne razumije što znači moralna i društvena odgovornost čelnika jednog sportskog saveza ..." i dalje: "...moja je odgovornost da kažem što vidim, što čujem i što znam."

Ako je tako, onda bi gospodin ministar morao znati da sam biran u međunarodni olimpijski odbor puno prije nego je Rijeka ušla u kandidaturu za mediteranske igre, da sam izabran aklamacijom i - doživotno! A, ako je Riječanin, morao bi znati da sam upravo ja inicirao i proveo kandidaturu grada Rijeke za Mediteranske igre. Čak sam taj prijedlog i branio pred skupštinarima grada Rijeke, pa čak se i sporio, jer su neki gradski zastupnici bili žestoko protiv.

Što se pak tiče Međunarodnog olimpijskog odbora, moram li reći gospodinu ministru da ta svjetska veoma relevantna institucija ne ucjenjuje svoje članove njihovom izdajom domovine i njenih interesa, kazao je Vrdoljak Hini zaključivši "Ostalo ćemo gospodin ministar i ja raspraviti na sudu, ako nam Bog dade zdravlja".

Na pitanje hoće li reagirati i na izjave Jovanovićevog pomoćnika za šport Petra Skansija Vrdoljak je kazao:

"Ah, Skansi! On je u pravu kad kaže da se politika nikada nije toliko miješala u šport kao u moje vrijeme: Ja sam osobno dva puta postavio Peru Skansija, kao istaknutog člana HDZ-a, na mjesto trenera košarkaške reprezentacije. Ali, nemojmo o Skansiju. Pa on je državljanin Slovenije, tamo plaća porez a ovdje je postavljen za plaću pomoćnika ministra, u cvatu mladosti: tek mu je 68 godina. Živjeli novi kadrovi", rekao je Vrdoljak, koji je na pitanje hoće li tužiti i Skansija kazao: "Ni govora. Učinit ću sve da dobije besplatan starački dom. Moramo njegovati dobre odnose sa susjednom državom".