SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREKID
 
Sprint i T-Mobile prekinuli pregovore o spajanju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.11.2017. - 08:21:00
Zadnja izmjena: 05.11.2017. - 08:31:40
NEW YORK - Sprint i T-Mobile u subotu su izvijestili kako su prekinuli višemjesečne pregovore o spajanju.

Tako će Sprint, četvrta najveća američka wireless kompanija, pokušati sama pronaći put rasta.

Kombinirano, ove bi dvije kompanije imale 130 milijuna pretplatnika, i bile bi treći najveći wireless provider u SAD-u, odmah poslije Verizon Communicationsa i AT&T-a. 

Ova je vijest možda loša za obje kompanije, ali je dobra za potrošače jker analitičari predviđaju da će i Sprint i T-Mobile sada ozbiljnim kampanjama i povoljnijim cijenama nastojati privući nove klijente. 

Unatoč potencijalnom riziku od narušavanja tržišnog natjecanja, ulagači dugo vremena očekuju dogovor između T-Mobilea i Sprinta, trećeg i četvrtog telekomunikacijskog operatera po veličini u SAD-u, nadajući se uštedama u troškovima i ostalim sinergijskim učincima.

SoftBank je prije tri godine odustao od pregovora o akviziciji T-Mobilea i njegovog spajanja sa Sprintom, a uslijed protivljenja američkog regulatora za zaštitu tržišnog natjecanja.

Od tada, T-Mobile je pretekao Sprint u tržišnoj kapitalizaciji. Dok se vrijednost T-Mobilea procjenuje na oko 51 milijardu dolara, tržišna vrijednost Sprinta iznosi oko 34 milijarde dolara.