SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Srpski ministar Vukosavljević na sajmu knjiga u Pekingu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 24.08.2016. - 10:17:46
PEKING - Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu od danas do 28. avgusta, na kome je Srbija ove godine, uz petnaest zemalja centralne i istočne Evrope, počasni gost.
Vukosavljević je, u ime svih zemalja počasnih gostiju, pozdravio člana Politbiroa CK KP Kine nadležnog za kulturu, Liu Junšana, a tokom susreta je izraženo obostrano zadovoljastvo povodom daljeg unapređenja strateškog partnerstva i saradnje između Srbije i Kine, posebno u oblasti kulture, čemu je značajan doprinos dala istorijska poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji.

Tokom zajedničkog obilaska štanda Srbije na sajmu knjiga obostrano je potvrđen značaj i podsticajna uloga koju Srbija ima u formatu saradnje 1%2B16.

Posle susreta sa Liu Junšanom, ministar kulture i informisanja sastao se i sa Jen Sjaodongom, zamenikom ministra za štampu i izdavaštvo Kine, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Vukosavljević je takođe  imao posebnu čast da se među predstavnicima 15 zemalja na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu prvi obrati domaćinima i novinarima na svečanom otvaranju paviljona počasnih gostiju.