SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Stefanovski oduševio Lisinski
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 19.04.2018. - 17:59:46
ZAGREB - Gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski sinoć je do posljednjeg mjesta ispunio Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. 

Uz minimalizam na sceni, Stefanovski je predstavio publici skladbe s hvaljenog albuma "Mother Tongue" objavljenog krajem prošle godine, javljaju iz Croatia Recordsa.

Uz instrumentalne skladbe s ovog i prethodnih albuma poput "Seir", publika je uživala i u hitovima kultnog benda Leb i sol koji je Stefanovski osnovao još kao devetnaestogodišnjak. Za emotivan dio večeri bili su zaslužni makedonski glazbenici Vera Miloševska Josifovska i Oliver Josifovski koji su uz Stefanovskog izveli tradicionalnu makedonsku pjesmu "Eleno, kerko" te pjesmu "Koljo".

U glazbeni repertoar te večeri savršeno su se uklopili i Bow vs. Plectrum, jedinstveni dvojac iza kojeg stoje Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu s kojima je Stefanovski surađivao na pjesmi "Mista Dance" s njihovog prvijenca "Bow vs. Plectrum" objavljenog za Croatia Records. Da ova glazbena večer bude zaista posebna pobrinula se i Josipa Lisac koje je bila iznenađenje večeri. Josipa je ponovo briljirala pjevajući jednu od najpopularnijih makedonskih tradicionalnih pjesama "Jano mori".

Vlatkovi instrumentali obojeni su sviračkim savršenstvom, ali i posebnom emocijom zbog čega se Vlatko s pravom svrstava među najbolje svjetske glazbenike. Uz, kako je rekao njegovu najveseliju pjesmu "Čukni vo drvo" i "Skopje" u kojoj su mu se pridružili svi gosti još je jedna večer privedena kraju... do novog susreta!