DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KNJIGE
 
Što je smisao nastave književnosti?
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.03.2019. - 21:18:20
ZAGREB - Promocija knjige „Što je smisao nastave književnosti?" profesorice Ivane Bašić, koja prikazuje iskustva nastave književnosti u srednjoj školi te s raznih aspekata propituje status knjige i književnosti u suvremenom svijetu, održat će se 15. travnja u 19 sati u Europskom domu u Zagrebu.

Kakav je status knjige nekada i danas? Raste li ili se smanjuje vrijednost književnosti u vremenu hiperprodukcije knjiga? Zašto čitatelje gubimo u petom razredu osnovne škole? Jesu li pisanje i čitanje samo funkcionalne vještine? Kako njegovati polaganost i stvarati prilike za uživanje u pisanju, čitanju i pripovijedanju? Jesu li videoigre krive za pomanjkanje koncentracije u čitanju ili sami moramo preuzeti odgovornost? Kako književnost učiniti smislenom i oživotovoriti je u sadašnjem trenutku? Zašto je storytelling (pripovijedanje) alat koji sve više trebamo za razvoj kognitivnih, emocionalnih i socijalnih vještina?

Pozivamo Vas da o ovim i drugim temama koje se dotiču književnosti iz raznih aspekata, od pedagoškog do filozofskog, podijelite svoja razmišljanja na tribini koja želi okupiti stručnjake raznih profila koji se svakodnevno susreću s problemom nečitanja i posljedicama istoga.

Susret je namijenjen učiteljima, profesorima, roditeljima, knjižničarima i pedagoškim djelatnicima, ali i svima ostalima zainteresiranim za goruću problematiku kurikula nastave književnosti u osnovnim i srednjim školama.