SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
U SVOM STILU
 
Štulić: Nije mi drago što se diže prašina zbog mog rođendana
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.04.2017. - 20:33:21
SARAJEVO - Nekadašnji frontmen grupe "Azra" Branimir Johnny Štulić, koji je protekloga tjedna napunio 64 godine, u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu" iz Nizozemske u kojoj živi i radi, izjavio je da mu "nije drago" što se "tolika prašina na internetu podigla za njegov rođendan", kako je ocijenila autorica intervjua.

Ona je povodom tekstova koji su se pojavili na portalima o tome šta koja "Azrina" pjesma znači kome ju je posvetio, upitala Štulića što se točno krije iza pjesme "Gracija", podsjećajući ga da je jednom prilikom rekao da ta pjesma nije posvećena nijednoj ženi.

"Ja sam sve pjesme napravio sebi. Nema veze da li se ona zove Mona Liza ili Larisa. Da Vinci je iza toga. Da Vinci - mislim na sebe. Pas laje zbog sebe, a ne zbog sela. Kad čojvek nešto kaže, on misli na sebe, secira sebe, a pripisuje drugom. A što drugo zna osim sebe", rekao je Štulić.

Na konstataciju novinarke da ga "ljudi ne zaboravljaju", Štulić je kazao da ga "nikad u životu nije nazvao normalan čovjek koji, recimo, radi nešto, već sve neki lezilebovići, kako god uzmeš".

"Ja sam na YouTube kanal „petrovicpetar“ stavio sigurno 80 posto svojih pjesama. Ne volim ih ja tamo, sigurno, dvadesetak, a ostalo nije nešto bitno. Ali imaju sve to, ali oni se prave ludi, svaki ponaosob bi htio da on ima sve moje pjesme na svom sajtu. Jer, to mu je jedini način, inače je niko i ništa. I oni se krvavo bore za moje, a s lakoćom gube svoje, i zemlju, i državu i pasoš. I što god hoćeš. Krvavo se bore za ono što nije njihovo", naveo je Štulić.

On kaže da mu nije "nije drago" ni u vezi sa komentarima na internetu da je “Štulić je najbolji muzičar svih vremena na prostoru bivše Jugoslavije“.