SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Šuker: Daliću smo značajno poboljšali ugovor
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 23.08.2018. - 15:25:43
ZAGREB - Još tamo u lipnju, nakon pobjede Hrvatske nad Nigerijom u Kalinjingradu, u moskovskoj zračnoj luci susreli smo predsjednika HNS-a Davora Šukera. 

Tada je načelno obećao da se možemo čuti i vidjeti poslije Velike Gospe, u ljetnom, primorskom ambijentu, i razgovarati o aktualnim nogometnim temama.

No, Šuker, u opuštenom izdanju, osunčan i sjajno raspoložen, još drži određenu distancu prema nekim žarišnim točkama hrvatskog nogometa. Svjesno izbjegava temu nacionalnoga stadiona smatrajući da je o tome već dovoljno toga rekao, kao član Uefina Izvršnog odbora odmiče se i od političko-estradno-nogometnih priča, poput one o Thompsonu na dočeku vatrenih, od zbivanja u Hajduku... 

Ključnim strateškim događajem ovoga kolovoza predsjednik HNS-a smatra dogovor s izbornikom Zlatkom Dalićem. Iako od Šukera nismo doznali kolika će biti izbornikova primanja (nagađamo 800.000 eura godišnje, nap. a.), nešto je ipak otkrio. 

– Sa Zlatkom Dalićem smo od prvoga dana imali dobar, korektan odnos, izbornik je u startu iskazao ljubav i poštovanje prema reprezentaciji. Na razgovoru za vrijeme ručka u Novom Vinodolskom ponovno smo se lako dogovorili. Daliću ugovor nije produljen, vrijedi do 2020. godine, ali je povećan, što i zaslužuje, a sve će to biti potvrđeno na sjednici Izvršnog odbora HNS-a. Koliki je iznos u pitanju? Reći ću samo da je to pravi europski pa i svjetski ugovor! I sada se može koncentrirati samo na svoj posao – kazao je Šuker, s kojim je Večernji list razgovarao u hotelu "Amabilis" u Selcu.

Dalić je prije dogovora s vama iskazivao određene dvojbe glede ostanka, navodeći da ga je netko smjenjivao još za turneje u SAD-u.

– Ne bih sad govorio o tome. Drugi smo na svijetu, izbornik ima bolji ugovor, jako smo njime zadovoljni, izvrsno poznaje momčad i dajemo mu maksimalnu potporu da nastavimo letjeti na spektakularnom srebru iz Rusije.