SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RUBY
 
Švicarci izumili novu vrstu čokolade
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.09.2017. - 09:43:00
Zadnja izmjena: 08.09.2017. - 09:47:31
BERN -  U Šangaju je premijerno predstavljena Ruby čokolada, četvrta vrsta čokolade, poslije mliječne, crne i bijele. 

Predstavnici švicarskog diva i proizvođača čokolade Barry Callebaut objasnili su da su u proizvodnji korištena zrna kakaa boje rubina u kombinaciji s bobičastim voćem, prenosi Hercegovina info. 

Nova čokolada je nazvana Ruby, zbog ružičaste boje, posljednja je od četiri vrste čokolade kreirane od izlaska bijele čokolade tridesetih godina prošlog vijeka. 

Proizvođač se nada da će nova vrsta slatkiša brzo steći popularnost među ljubiteljima čokolade. Ukus nove čokolade je potpuno drugačiji, a oni koji su je probali kažu da nije ni gorak, ni mliječan, ni sladak. 

“Rubi čokolada je veoma različita i vrlo pametna stvar. Osvježavajuća je i ima laganu i kremastu strukturu. Ima lagan voćni ukus, tako da niste ni svjesni da jedete jedan komad za drugim. Tako će potrošači moći pojesti mnogo više ove čokolade od drugih vrsta na koje su već navikli”, izjavio je ekspert za čokoladu Angus Kenedi. 

Ostaje vidjeti je li ovo samo marketinški potez kompanije i da li će ova vrsta čokolade doživjeti popularnost svojih prethodnica. Činjenica da ju je osmislio jedan od najvećih proizvođača čokolade i kakoa ohrabruje.