SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUICID
 
Svjetska prvakinja u biciklizmu izvršila samoubojstvo
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 11.03.2019. - 08:10:47
NEW YORK - Poznata biciklistica Kelly Catlin počinila je samoubojstvo u subotu u Kaliforniji u 24. godini života.

Catlin je bila trostruka i aktualna svjetska prvakinja u ekipnom dvoranskom biciklizmu, a na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojila je sa SAD-om ekipnu srebrnu medalju. Natjecala se i u cestovnom biciklizmu.

Vijest o njezinoj smrti potvrdio je američki biciklistički savez, a da je riječ o samoubojstvu napisao je njezin brat Colin na Facebooku.

Svjetsko dvoransko prvenstvo osvajala je tri godine zaredom, 2016., 2017. i 2018. godine, a osim što je bila uspješna sportašica, bila je i talentirana violinistica te je studirala matematiku na prestižnom američkom sveučilištu Stanford, gdje si je i oduzela život.

Prije mjesec dana je za portal Velo News napisala opširan tekst o tome kako se bori s usklađivanjem profesionalnih i sveučilišnih obveza te da je to sve češće muči.

"Biti student, dvoranski i cestovni biciklist i nekad moraš biti putnik kroz vrijeme da sve to uskladiš. Ne uspiješ uvijek i često nešto propustiš. Očekujete da kažem neki klišej poput 'Dobro baratanje vremenom je sve' ili 'Biti dobar student čini me još boljim sportašem'. Uostalom, sve nekako stignem uvijek, je li tako? Pa baš i nije...", napisala je Catlin.

"Strašno će nam nedostajati. Kelly je bila više od običnog sportaša i uvijek će biti dio američke biciklističke obitelji. Svi smo uz njezinu obitelj", rekao je direktor američkog saveza Rob DeMartini.