SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LETOVI
 
Swiss Airlines uspostavio vezu između Ljubljane i Züricha
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.10.2019. - 09:00:42
LJUBLJANA - Zračna luka Jože Pučnik Ljubljana u srijedu je dočekala prvi let na novoj vezi Swiss Airlinesa između Züricha i Ljubljane. 

Ovim se ponovno uspostavlja prva u nizu zrakoplovnih veza koje je presjekao bankrot Adria Airways. Ostale veze stižu uskoro.

Swiss Airlines počet će ponuditi letove iz Zračne luke Ljubljana do Zuricha pet puta tjedno. Sa zimskim redom vožnje koji počinje 27. listopada, produžit će letove na svaki dan. Letit će zrakoplovima Embraer 90 i Airbus A220.

"Drago nam je što je Swiss Airlines tako brzo reagirao na potrebe tržišta i uspostavio let iz Ljubljane za Zurich u manje od mjesec dana", istaknuo je Janez Krašnja iz Fraport Slovenija, pojasnivši da su, kao menadžer Adrie, već aktivno započeli ciljati strane aviokompanije za koje su realno očekivali da će moći uspostaviti letove.

Lufthansa i Brussels Airlines najavili su i nove letove za zimski raspored letova, zamijenivši još tri neuspjela leta Adria Airways. Lufthansa Group Airlines obavljat će i letove do čvorišta u Frankfurtu, Münchenu i Bruxellesu.

Lufthansa će letjeti iz Ljubljane za Frankfurt 27. listopada, a za München 1. studenog. Uslijedit će i Brussels Airlines, s letovima za Bruxelles od 4. studenog.