SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KATASTROFA
 
Težak poraz Čilića u 2. kolu Wimbledona
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 04.07.2019. - 17:13:31
LONDON - Marin Čilić ispao je u drugom kolu Wimbledona. Šokirao ga je Portugalac Joao Sousa sa 6:4, 6:4, 6:4.

Čilić nas je navikao na nevjerojatne poraze, ali ovaj mu je jedan od najnevjerojatnijih u karijeri. Protiv autsajdera koji se ne snalazi najbolje na travi imao je čak 12 prilika za break i nije iskoristio nijednu. Napravio je čak 46 neprisiljenih pogrešaka u tri seta.

Odmah na startu meča Čilić je izgubio servis u gemu u kojem je osvojio samo jedan poen. U osmom gemu je imao tri vezane break-lopte, ali ih je propustio i omogućio Portugalcu vodstvo u setovima.

Serija neiskorištenih prilika za break nastavljena je u prva dva gema na servis Portugalca kada ih Čilić nije iskoristio ukupno pet (također tri vezane u prvom gemu). Odmah za to je kažnjen i Portugalac novim breakom odlazi do dva seta prednosti.

Treći set je bio kopija prva dva. Sousa je napravio break u drugom gemu, a Čilić propustio još četiri prilike za break i za povratak u meč.

Sousa će u trećem kolu igrati protiv Britanca Dana Evansa. Za Čilića, koji je finale Wimbledona igrao prije dvije godine, ovo je već druga sezona zaredom u kojoj nastup u Londonu završava u drugom kolu, i to protiv tenisača kojima trava nije omiljena podloga.