SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTPIS
 
Tom Tailor u problemima zbog brenda Bonita
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 13.12.2018. - 07:44:03
LONDON - Modna kuća Tom Tailor mora napraviti masovne otpise na brendu Bonita. Pored toga, grupa neće dosegnuti već sniženu prognozu operativne dobiti za ovu godinu zbog slabijeg nego što se očekivalo posljednjeg kvartala.

Lanac odjeće Bonita, kojeg je Tom Tailor stekao 2012. godine, bit će potrebno restrukturirati, a moguća je i prodaja.

Na kraju godine, reduciranje vrijednosti brenda Bonita iznosilo je između 120 i 130 milijuna eura, objavio je Tom Tailor Holding SE.

Zbog kontradejstva ukidanja odloženih poreskih obaveza, efekt na neto prihod nakon poreza je manji od 84 milijuna do 90 milijuna eura.

Najveći dioničar Fosun kao i ostali investitori podržali su daljnji razvoj ključnog brenda i planove restrukturiranje Bonite.

Za cijelu godine Tom Tailor sada očekuje EBRITDA od samo 6 do 6,5 posto. Iako bi osnovni brend trebalo da stvori povrat veći od 10 procenata, operativna dobit u Boniti će biti negativna.

U rujnuu, kompanija je smanjila opertivnu dobit Grupe na 7,5 na 8,5 posto, a prvobitno je očekivano 10 posto. Kompanija sa sjedištem u Hamburgu zadržava cilj prodaje od 840 miliona do 860 milijuna eura ove godine, a srednjoročne ciljeve do 2021. godine.