SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
Tomislav Mužek obradom Arsena najavljuje koncert u Lisinskom (VIDEO)
Autor/izvor: Jurica Ilić
Datum objave: 05.02.2019. - 16:35:16
ZAGREB - Nacionalni operni prvak Tomislav Mužek novim singlom najavljuje koncert u Lisinskom.

Iz Aquarius Recordsa stižu dobre vijesti, a direktor Boris Horvat kaže:

- Izuzetna je privilegija i čast imati u našoj nakladi ploču koju potpisuje veliki operni pjevač Tomislav Mužek.

"Sanjam te" je obrada pjesme Arsena Dedića, izdane 1966. godine. Autor glazbe i teksta je sam Arsen, a svoje viđenje skladbe te svojevrsni hommage velikom skladatelju dao je i Tomislav Mužek sa svojim triom te je upravo ta verzija sada pred vama.

Na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta početkom godine naš proslavljeni tenor nastupio je u pratnji Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu. U prvome dijelu programa umjetnici su predstavili izbor talijanskih kancona, dok je drugi dio koncerta bio posvećen istraživanju glazbe koju privatno slušaju i vole. Tako su se na programu našle pjesme Stinga, Erica Claptona, Arsena Dedića... Iz čitavog repertoara glazbenicu su odabrali 15 skladbi koje smo objavili na albumu Mužek&Trio Live in HNK.

Tenor Tomislava Mužeka navikli ste slušati u operama, ali što kada on krene u istraživanje glazbe koju osobno voli slušati, a profesionalno nikada ne izvodi? Tada nastane "off program" osmišljen pod imenom MUŽEK & TRIO, a sastavljen mahom od talijanske kancone, starogradskih pjesama i evergreena.

Pjesma "Sanjam te" deseta je pjesma na CD-u "Live in HNK" koji je Aquarius Records objavio krajem prošle godine, ali istovremeno će ta glazba zaživjeti i na nekim od najljepših pozornica u Hrvatskoj. Prvi sljedeći susret s publikom dogovoren je za 8.4. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (ulaznice osigurajte internetom).

Trio nacionalnog opernog prvaka čine vrhunski glazbenici:

Miroslav Lesić – gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj. Višestruko nominiran i okrunjen nagradama Porin i Status. Istaknuti je član HRT banda Nikše Bratoša, te suradnik brojnih zvijezda domaće i inozemne pop/rock scene;

Tomislav Modrić – pijanist, prof. klavira, producent, skladatelj i aranžer. Također je višestruko nominiran za glazbenu nagradu Porin te je kao dio producentskog tima dobitnik nagrade Golden rose u Luzernu 2007.godine. Suradnik je brojnih hrvatskih i inozemnih izvođača.

Mladen Kosovec – harmonikaš i klarinetist, među ostalim i član ansambla „Tango Appassionato" koji svoje slušatelje rado odvodi u čaroban svijet tanga, čardaša i romanse.

Koncert je ujedno i promocija albuma snimljenog na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta početkom godine. U prvome dijelu programa umjetnici su predstavli izbor talijanskih kancona, dok je drugi dio koncerta bio posvećen istraživanju glazbe koju privatno slušaju i vole. Tako su se na programu našle pjesme Stinga, Erica Claptona, Arsena Dedića...

Iz čitavog repertoara glazbenicu su odabrali 15 skladbi koje smo objavili na albumu Mužek&Trio Live in HNK. Kako zvuči Tomislav Mužek kada izvodi Arsena Dedića možete provjeriti na albumu koji je izašao 14. prosinca, a ako ih želite poslušati uživo i s nama obilježiti izlazak ovog jedinstvenog glazbenog djela, 8. travnja je pravi datum za vas, kada ćemo održati promociju albuma u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog .