DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
DOGOVOR
 
Turski investitori ulaze u NK Čelik
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 09.01.2018. - 08:24:41
ZENICA - Na nastavku sjednice Skupštine NK Čelik koja je održana u Gradskoj upravi Zenice, zvanično je potvrđeno da će turski investitori ući u zenički klub.

Članovi Skupštine su glasali za ovaj prijedlog prema kojem Aydin Olgun iz Han grupe dobija osnivačka i upravljačka prava od 70 posto, 20 posto ostaje povjeriocima kluba, te po pet posto Gradu Zenici i NK Čelik.

Također, investitori su se obavezali da će uložiti minimalno milion eura za poslovanje i funkcionisanje kluba, te da će izgraditi dva pomoćna terena na Kamberovića polju. Planirano je i osnivanje Akademije NK Čelik, a do kraja sezone glavni cilj je opstanak u Premijer ligi, dok se već u narednoj sezoni najavljuje borba crno-crvenih za Evropu.

Turci će uplatiti predujam u iznosu od 400.000 KM, te će platiti pripreme seniorske ekipe ove zime u Antaliji.

Ime, amblem, logo i klupska obilježja NK Čelik ostaju nepromijenjeni, a Grad Zenica se obavezao u protokolu da će ustupiti na korištenje Nogometnom klubu Čelik nogometno igralište Bilino polje na neodređeno vrijeme. NK Čelik se obavezao da će potpisati reprogram duga sa Poreznom upravom FBiH i da će riješiti probleme prema dobavljačima.