SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DROGA
 
U Londonu se dnevno ušmrče 23 kg kokaina
Autor/izvor: SEEbiz / Anadolija
Datum objave: 13.10.2019. - 18:05:00
Zadnja izmjena: 13.10.2019. - 18:05:12
LONDON - Londonska policija poslala je 2000 SMS poruka osobama koje je albanska narko banda snadbijevala kokainom. Policija je klijentima ponudila pomoć u rješavanju problema ovisnosti, prenose britanski mediji.

Policija je poruke poslala uglavnom zaposlenima u londonskom financijskom centru, a njihove brojeve telefona pronašla je u dva zapljenjena telefona albanske mreže organiziranog kriminala, objavio je Daily Mail.

Kako prenosi Time, policajci su već duže vrijeme širom zemlje kontaktirali ovisnike i redovne mušterije albanske bande, nudeći im pomoć.

U SMS porukama uživateljima kokaina bilo je navedeno da su dileri uhićeni i da njihovim korisnicima nude pomoć, a poruku je pratio i link posjećen 1852 puta na kojem se daju savjeti vezani za pružanje pomoći zbog zloupotrebe droga.

Londonska policija je pratila 12 Albanaca koji su uhićeni s 1,2 kilograma kokaina u vrijednosti 144.000 funti, lažnim dokumentima i gotovinom od 20.000 funti. Tijekom posljednjih 12 mjeseci, uhićeni su osuđeni na zatvorske kazne između 25 i 64 mjeseca.

Dvojica vođa narko grupe, Bledar Ponari (28) i Fjoraljb Fera (21) imali su na raspolaganju osam kurira i dvije osobe za kontakt telefonima koji su u financijskom centru Londona rasturali drogu.

Detektiv Lee Johnson, koji je vodio osmomjesčnu istragu, rekao je da kupci nisu bile svjesni činjenice da su kupovinom kokaina financirali teške zločine i ropstvo.

Stanovnici Londona rekorderi su po konzumaciji kokaina i šmrču ga više nego stanovnici bilo kojeg drugog europskog grada. Tržište kokaina procijenjeno je na milijardu funti godišnje, a dnevno se ušmrče 23 kilograma ili 567.445 doza, piše Evening Standard.

Ta količina je dvostruko veća nego u bilo kojoj drugoj europskoj metropoli, a zajedno u Barceloni, Amsterdamu i Berlinu ne ušmrču kokaina koliko ga ušmrču u Londonu.

Ipak, kada se gleda ušmrkana količina kokaina po osobi rekorder je Bristol koji se našao na vrhu od 75 europskih gradova koji su bili predmet proučavanja na King's Collegeu u Londonu.