SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LUKSUZ
 
U Luštica Bay se uselilo prvih 70 stanara
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 22.09.2015. - 22:43:17
BEOGRAD - U Beogradu je večeras promovisan hotelsko-turistički kompleks Luštica Bay, nedaleko od Tivta, koji će imati 1.000 soba u sedam hotela, 500 vila, dvije marine za više od 250 brodova.
Taj kompleks je počeo sa radom ove sezone, a prvih 70 stanara se već uselilo u luksuzne stanove.

Završetak cijelog projekta Luštica Baya očekuje se za oko 10 godina i radi se o greenfield investiciji vrijednoj oko 1,1 milijardu eura, koja je započeta da se gradi 2013. godine, rekla je Tanjugu  izvršni direktor prodaje Luštica Baya, Bojana Šaranović.

Na prezentaciji u organizaciji Srpske asocijacije menadžera, Šaranović je rekla da je kompanija Orascom Development većinski vlasnik tog objekta.

Ovo ljeto je prvi put postalo operativno i prvih 70 vlasnika stanova u vilama Luštica Baya se uselilo, od ukupno 200 stanova koliko je izgrađeno, a narednih nedelju dana počeće prodaja prvih hotelskih soba, navela je Šaranović. Vile se grade po zahtjevu klijenta, u zavisnosti da li će imati dvije, tri ili više soba i koliko će biti veliki objekat, kazala je Šaranović

Do kraja sljedeće godine biće gotova jedna, od ukupno, dvije marine za 176 brodova, sa dubinom gaza do 36 metara, navela je predstavnica Luštica Baya.

Golf teren kada bude sagrađen imaće 18 rupa i imaće površinu od 400.000 kvadratnih metara, a predviđena je gradnja teniskih centara, vatrogasne i policijske stanice, medicinskog centra, škole...

Što se tiče cijene stanova i vila, Šaranović je navela da garsonjera od 50 kvadrata košta oko 235.000 eura, jednosoban stan košta između 335.000 do 380.000 eura, dvosobni stan od 550.000 evra pa naviše.

Za sada su završene četiri, od ukupno 500 vila, i tri su već su rezervisane, a primjera radi, jedna od njih, površine oko 700 kvadratnih metara, prodaje se za oko tri miliona eura, navela je ona.

Naselje Luštica Bay imaće sedam hotela i blizu 500 vila i bungalova visoke klase, sa više od hiljadu apartmana, sa wellnes i spa centrima, konferencijskim salama, dvije marine, veliko igralište za golf i oko 4,9 kilometara uređenih pješačkih staza.