SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GUŽVE
 
U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci tijekom vikenda oko 100.000 putnika
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 06.07.2019. - 20:28:43
SPLIT - Tijekom ovog vikenda kroz splitsku Zračnu i Trajektnu luku prometovat će u oba smjera - dolascima i odlascima oko 100.000 putnika, što je najveći promet od početka ovogodišnje turističke sezone.

"Danas do ponoći kroz splitsku Zračnu luku proći će oko 29.000 putnika, a u nedjelju promet će biti oko 24.000 putnika, Ukupnih 53.000 putnik je rekordni ovogodišnji vikend promet u toj zračnoj luci," rekao je za Hinu voditelj Službe prihvat i otpreme u Zračnoj luci Mate Melvan.

Putnički promet prvog vikenda u srpnju u splitskoj Zračnoj luci je za oko pet do šest posto veći u odnosu na lanjski prvi vikend u srpnju, a povećavat će se svaki idući vikend do sredina kolovoza, dodao je.

Tijekom današnjeg dana u splitsku Zračnu luku sletjet će 109 zrakoplova s putnicima iz cijelog svijeta, a sutra 105 zrakoplova.

"Kroz splitsku Trajektnu luku tijekom dvodnevnog vikenda najavljen je promet 47.530 putnik i 8.790 vozila a što je najveći ovogodišnji vikend promet u toj Trajektnoj luci," kazala je za Hinu Jelena Ivulić, voditeljica Jadrolinijine Agencije u Splitu.

Prema registracijskim oznakama vozila najviše turista na srednjodalmatinske otoke dolaze iz Slovenije, Poljske, Mađarske, Slovačke i Češke dok je među turistima koji dolaze zrakoplovima, najviše Engleza.

 Medvescak