SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONCERTI
 
U srpnju koncert soul-folk kantautora Michaela Kiwanuke na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.04.2019. - 21:20:55
ZAGREB  - Iznimno talentirani i uspješni mladi britanski kantautor Michael Kiwanuka nastupit će 10. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, najavio je organizator Tvrđava kulture Šibenik.

Autentičnom zvuku soula i bluesa, koji kao da je izvučen s vinila šezdesetih godina, Kiwanuka pridružuje elemente indie i folk rocka, stvarajući suvremene pjesme vintage ugođaja. Svoj osebujan glazbeni izričaj je, kako kaže, pronašao ponajviše u Otisu Reddingu i Jimiju Hendrixu, a kritičari njegovu glazbu često uspoređuju s glazbenim divovima kao što su Curtis Mayfield, Van Morrison i Marvin Gaye, stoji u najavi organizatora.

Njegov je talent prepoznala i struka, te mu dodijelila nagradu BBC Sound za 2012. za najboljeg mladog glazbenika u usponu. Iste godine Kiwanuka izdaje debitantski album Home Again koji je ostvario izniman uspjeh kod publike i kritike te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku nagradu Mercury. Otada je Kiwanuka stekao zvjezdani status.

Idućim albumom Love & Hate samo je pojačao dojam umjetnika čiji opus odolijeva vremenu.

O njegovoj popularnosti svjedoči činjenica da su pjesme s albuma pronašle mjesto u najpopularnijim serijama današnjice. Tako je single Cold Little Heart bio uvodna tema za seriju Big Little Lies, a hitovi poput Black Man in a White World prisutni su i u drugim popularnim serijama poput The Get Down, Lovesick, Dear White People i Suits.

Kiwanuka na jednu od najljepših pozornica Jadrana dolazi nakon nastupa na prestižnom britanskom glazbenom festivalu Glastonbury. U jednom od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj uživat će samo 1077 sretnika koji ulaznice nabave na vrijeme, poručuju organizatori iz Tvrđave kulture Šibenik.

Ovo će biti drugi koncert Michaela Kiwanuke u Hrvatskoj. Prvi puta je nastupio 2017. na zagrebačkom INmusic festivalu.