DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INICIJATIVE
 
Udruga FRiKK 25. studenoga izvodi premijernu predstavu u sklopu Europske noći kazališta
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.11.2017. - 19:52:58
ZAGREB - Robert Roklicer (nagrađivani književnik i glumac), Domagoj Marković (asistent redatelja i organizator) i Iva Gusić (mag.iur. i tajnica društva) u samom su startu osnivanja FRiKK-a (film, radio, kazalište i književnost) zacrtali plan kako povezati sve ogranke kulture i umjetnosti na jednom mjestu. 

Formula se nije činila tako jednostavnom, ali zahvaljujući poznavanju problema na koje svakodnevno nailaze kulturnjaci, cilj FRiKK-a postao je vrlo prepoznatljiv među uglednim imenima književnosti, filma, kazališta i radija. U nepunih mjesec dana FRiKK-u se priključilo 60-tak afirmiranih imena iz područja kulture i umjetnosti koji su ulaskom u Udrugu pridonijeli još jačem razvoju zacrtanih ciljeva. 

Tako je već prvih dana postojanja FRiKK-a dogovorena premijera predstave za Europsku noć kazališta u Osijeku koja će se održati 25. studenoga u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Dramski tekst i režiju potpisuje Željko Senečić, asistent redatelja je Domagoj Marković, producentica je Kristina Bartolec, dok su glumci Antun Tudić, Iva Šimić i Robert Roklicer.

Osim ove predstave, FRiKK-ov ogranak Književnosti će biti gost na Interliberu 9. studenoga gdje će nastojati odgovoriti na temu „Može li poezija postati brend?“Već 11.11. u 12,00 sati FRiKK ugošćuje splitskog blogera i pjesnika Luku Kordića u Zagrebu, Basaričekova 9, da bi 18.11. na istome mjestu ugostio dvije pjesnikinje iz Rijeke – Julijanu Plenču i Zdravku Meštrović.

Da FRiKK ne gubi vrijeme, kazuje i činjenica da se priključio Međunarodnom danu „Stop nasilju nad ženama“ pa će tako 21.11. u 18,00 sati u virovitičkom PUB-u upravo taj dan o ne nasilju nad slabijim spolom govoriti glumci Igor i Vlasta Golub. Mjesec studeni završava FRiKK-ovom organizacijom pjesničkog susreta s književnicom Anđelkom Korčulanić, a koji će se održati 28.11. u legendarnoj zagrebačkoj krčmi Pod starim krovovima.

S obzirom da su se u FRiKK priključili ugledna imena iz kulture i umjetnosti (kao što su Kristijan Milić, Ružica Cindori, Lujo Kunčević, Božica Brkan, Saša Drinić, Alan Katić…) daljnji koraci koje planira poduzeti ova udruga je stvaranje novih kazališnih predstava, filmova te razvijanju nakladništva.Dakle, osim kroz jedinstvenu bazu podataka kroz koju će svi članovi FRiKK-a moći brže i jednostavnije djelovati unutar onih umjetničkih ogranaka koja ih povezuju, udruga će „proizvoditi“ vlastite projekte na području čitave Republike Hrvatske.

Foto: Facebook