SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOŠARKA
 
Ukić o Hezonjinoj izjavi: Reprezentacija nije ničija zafrkancija
Autor/izvor: SEEbiz / Sportske novosti
Datum objave: 02.04.2017. - 09:04:15
ZAGREB - U četvrtak navečer radile su i telefonske linije između Atene, gdje je bio kapetan Roko Ukić, Milana, u kojemu je Kruno Simon, Salt Lake Cityja, u koji je stigao Bojan Bogdanović s Wizardsima, i Clevelanda, u koji je sa Sixersima stigao Dario Šarić.

"Krizni stožer", četvorica glavnih igrača Hrvatske, analizirao je Hezonjinu izjavu. Nisu je komentirali s Hezonjom jer, kako je otkrio Roko Ukić, s 22-godišnjim se igračem Orlanda nitko nije čuo, pišu Sportske novosti.

Ukić je međutim imao spreman odgovor na pitanje o riječima mladog reprezentativnog suigrača.

- Čuo sam se s Bojanom, Šarićem i Simonom i svi imamo isto mišljenje. Snaga reprezentacije, mislim tu na lanjsko ljeto, bila je u tome da su svi željeli igrati, nitko tu nije postavljao bilo kakve uvjete i nitko nije tražio ništa. Svi su gledali samo što će najbolje od sebe dati reprezentaciji i u tome leži tajna našeg lanjskog rezultata. To je bila naša najveća snaga; ne individualna igračka snaga, nego baš to zajedništvo i spremnost na odricanje. Glavni je cilj svih nas to zadržati, a to se može samo ako u reprezentaciji igraju momci koji to uistinu žele. Svatko ima pravo na svoju odluku, svatko ima pravo doći ili ne doći, u reprezentaciju nitko nikoga neće puškom tjerati.

Ukić je sve govorio u jednom dahu...

- Bolje je da netko ne dođe nego da dođe, odradi reprezentaciju preko volje ili ima neke skrivene namjere. Svaka čast Mariju Hezonji, on je budućnost hrvatske košarke, ali ako ne želi biti sadašnjost, onda to neće biti, bit će netko tko želi. Sve ovo govorim samo na temelju izjave koju smo svi pročitali jer se s Marijem nitko nije čuo, a ne zna se je li to i njegova konačna odluka. Uostalom, i Aco Petrović smiruje loptu, on tu ne vidi ništa konačno.

Ipak...

- Meni se ne sviđa da netko uopće razmišlja u tom smjeru. OK, možda se za mjesec dana nešto promijeni, možda Hezonja donese drugačiju odluku pa sve možemo promatrati u kontekstu mladenačke frustracije, pa se to može i opravdati i razumjeti, međutim stvari se moraju dovesti na čisto.

Ukić je čak djelovao pomalo ljutit.

- Reprezentacija nije ničija zafrkancija, to je ozbiljna stvar, o tome se ne govori "danas bih igrao, sutra ne bih", nego se tu jasno kaže. Ako si unutra, unutra si, ako nisi, pošteno je reći da se tu ne vidiš i svatko ide svojim putem. U tom je slučaju svima lakše, i treneru i igračima i navijačima. Svi znaju na čemu su. To je moj stav, ali, rekao bih, i stav svih nas igrača koji smo već neki duži niz godina u reprezentaciji.