SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FESTIVALI
 
Ultra Europe: Stiže 150 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta
Autor/izvor: SEEbiz / Prvi.hr
Datum objave: 05.07.2018. - 17:02:27
ŞPLIT - Sve je spremno za početak šestog izdanja festivala Ultra Europe 2018. u Splitu. Festival počinje večerašnjim partyjem u klubu Hemingway. Sam festival održava se u petak, subotu i nedjelju na Poljudu, a potom se seli na otoke Brač, Hvar i Vis.

Splitsko-dalmatinska županija i grad Split spremni su za dolazak oko 150 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, piše Radio Dalmacija. Za njihovu sigurnost i ove godine brinu se brojne gradske službe koje su pripravne 24 sata na dan i dostupne svim građanima i posjetiteljima.

Iz splitske policije izvijestili su da će ulice oko stadiona biti djelomično blokirane za promet, a cijeli događaj će se snimati.

Tijekom petka, subote i nedjelje (6./7., 7./8. i 8./9. srpnja) na području oko Poljuda bit će uspostavljena posebna regulacija prometa, te će biti ograničeno prometovanje osobnih vozila (osim vozila hitnih službi, stanara, te taksi vozila i vozila sa službenom akreditacijom) i to na raskrižjima ulicama: VII. Kaštela – Jobova, Zrinsko-Frankopanska – Karamanova, Hrvatske mornarice – Put Glavičina, Put Supavla – Mile Tripala.

Na navedenim raskrižjima bit će raspoređeni policijski službenici radi regulacije i blokade prometa u vremenu od 20 do 5 sati.

Vatrogasci su osigurali i dodatne smjene kako bi pokrili festival, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivan Kovačević. "Najviše pažnje posvećujemo evakuacijskim putevima", dodaje Kovačević.

Spremna je i Hitna pomoć, potvrdio nam je koordinator Miho Sušić. "Pet timova u samom okruženju i neposredno oko događanja i za vrijeme dana po gradu dodatne dvije ekipe, pojačali smo službu dodatno jer je oko 40 000 gostiju više nego inače, još je udarni vikend, počinje turistička sezona, očekuje se oko 50 000 ljudi, dobro samo ekipirani."

Spremni su i u Čistoći. Prošlih godina sa stadiona i okolnih površina izneseno je u prosjeku 70-ak tona smeća. Uz posebne autobuse za posjetitelje Ultre, Promet uvodi dodatne na redovnim linijama, rekao je rukovoditelj prometnog sektora Vedran Knezović. Taksi vozila moći će do stadiona samo uz propusnice. Gradonačelnikov savjetnik za komunalu Ivica Grubišić Gire rekao je da će i komunalni redari biti češće na terenu u dane održavanja Ultre.