DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IN MEMORIAM
 
Umro slavni talijanski redatelj Alberto Sironi
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 06.08.2019. - 15:18:57
RIM - Danas je objavljeno da je u 79. godini umro Alberto Sironi, redatelj talijanske TV serije "Detektiv Montalbano" koja je premašila dvadeset godina snimanja i razvoja.

Sironi je dugo bio vrlo bolestan, piše danas "Atens vois", portal u Grčkoj gdje je televizijski detektiv omiljen bar koliko i u Italiji. Rođen na krajnjem sjeveru Italije, u Lombardiji, Sironi je obožavao boje i svjetlo Sicilije, na krajnjem jugu, a posebno mjestašce Donalucata - u TV seriji "Vigata", gdje živi i istražuje detektiv Salvo Montalbano.

Protagnost serije, Luca Cingaretti je već prihvatio da uz igranje lika Monatlbana preuzme režiranje TV-serije poslije smrti Sironija, u čemu se, uz njegove savjete, već oprobao na snimanju prije dva tjedna, dok je teško bolesni redatelj još bio živ.

Sironi je karijeru počeo u Milanu, ali kao kazališni glumac, a kada se zaposlio u talijanskoj državnoj TV RAI, pomagao je i pri režiranju reportaža i pripremao TV reklame.

Pokazao se dobro, i od 1978. režirao tada visoko populane policijske TV serije.

Od 1999. godine, samog početka "Detektiva Montalbana" režirao je tu TV seriju čiji će veliki međunarodni uspeh "staviti pečat" na njegovu dugačku karijeru.