SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
United Grupa investira 100 miliona evra u lokalni TV sadržaj
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 20.07.2018. - 13:15:50
BEOGRAD - United Grupa (SBB, Telemach, United Media), jedna od vodećih telekomunikacionih i medijskih platformi u jugoistočnoj Evropi, najavila je investicije od 100 mil EUR u produkciju lokalnog sadržaja, kao podršku domaćim talentima i profesionalcima.

Kako navode u svom saopštenju, 2017. godina bila je prekretnica, sa produkcijom preko 30% sadržaja koji se emituje na kanalima United Grupe.

- U eri globalnih igrača na medijskoj sceni, kao što je Netflix, lokalna publika i dalje ceni emisije i filmove koji oslikavaju njihov život i iskustva. Plan United Grupe da investira 100 mil EUR u lokalni sadržaj pokazuje veru u mrežu lokalnih talenata, kao što su producenti, glumci i muzičari. Sa uzbuđenjem očekujemo da vidimo šta region još ima da ponudi - rekao je Dragan Šolak, osnivač i predsednik upravnog odbora United Grupe.

Planovi za dalje investicije u sadržaj uključuju ugovaranje novih scenarija, serija i druge lokalne produkcije. Druga sezona popularne kriminalističke drame Senke nad Balkanom u režiji Dragana Bjelogrlića biće snimljena kao deo planirane investicije.

U toku prošle godine, podseća se u saopštenju, United Grupa je producirala sadržaj koji uključuje popularne drame, šou programe za talente i dečje programe, kao što su Ubice mog oca, Zvezde Granda, Praktična žena, crtani film Pilići, Kefalica i drugi.