SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KANABIS
 
Urugvaj će proizvoditi medicinski kanabis za izvoz
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 16.10.2017. - 16:27:24
MONTEVIDEO - Međunarodna korporacija za proizvodnju kanabisa (ICC) proizvest će prvu šaržu medicinskog ulja kanabisa za izvoz u prosincu, izvijestio je u nedjelju njezin direktor Alejandro Antalich.

Tvrtka sa sjedištem u Montevideu kanabisovo će ulje isporučivat u Kanadu i Meksiko, no otvorena je i za prodaju na domaćem tržištu, rekao je Antalich.

"Naš glavni cilj je izvoz. No ako ministarstvo javnoga zdravstva bude smatralo da ga možemo komercijalizirati i na domaćem tržištu, to ćemo i učiniti", kazao je za Reuters.

Izvoz kanabisova ulja nova je grana ekonomije u Urugvaju, maloj južnoameričkoj državi koja je 2013. prva u svijetu lgealizirala marihuanu - od njezina uzgoja do distribucije. U skladu s urugvajskim zakonom medicinski kanabis može se izvoziti.

Iduži će mjesec Međunarodna korporacija za proizvodnju kanabisa započeti s izgradnjom laboratorija u novome industrijskom parku u predgrađu Montevidea, kazao je Antalich.

Laboratorij bi trebao biti dovršen do travnja, a za to će vrijeme tvrtka za proizvodnju kanabisova ulja koristiti privermeni prostor. Žetva započinje idući mjesec.
ICC uzgaja marihuanu za medicinske svrha na oko 233 hektara u Urugvaju i planira investirati 10 milijuna dolara u njezinu proizvodnju tijekom 2018. Tvrtka prodaje marihuanu i u rekreativne svrhe.