DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KNJIGE
 
Uskoro monografija o Draganu Nikoliću
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 01.03.2017. - 16:32:48
BEOGRAD - Monografiju o Draganu Nikoliću, „Gospodin mangup“, nastala na inicijativu Grand kafe kao „omaž njegovom liku i delu, i u znak zahvalnosti za sav njegov trud, njegovu plemenitost i dugogodišnje prijateljstvo“, uskoro će objaviti izdavačka kuća Laguna.

Kako navode, ova umetnička biografija nastala je dogovorom Grand kafe i njegove supruge, proslavljene glumice Milene Dravić, a urednica monografije je Radmila Stanković.

- U želji da se javnosti prvi put predstavi jedinstveno svjedočanstvo o glumačkoj i moralnoj veličini najvećeg šarmera i najvoljenijeg glumca, uz čije su uloge odrastale generacije, svoje priče i sećanja na Gagu Nikolića ispričali su: filmski kritičar Milan Vlajčić, pozorišni kritičar Aleksandar Saša Milosavljević, dramaturg i televizijski poslenik Predrag Perišić, pisac i akademik Dušan Kovačević, reditelji Dejan Mijač, Paolo Magelli, Slobodan Unkovski, Ljiljana Todorović, Miloš Radivojević, Slobodan Šijan, Boro Drašković, Miroslav Lekić, Zdravko Šotra i Miloš Radović, te novinar i glavni urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović. Urednica fotografije je Goranka Matić.