DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRENERI
 
Valencia i Bursaspor žele Prosinečkog
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.04.2017. - 18:57:00
VALENCIA - Španjolski nogometni prvoligaš Valencia i turski Bursaspor zainteresirani su za hrvatskog trenera Roberta Prosinečkog koji vodi reprezentaciju Azerbejdžana, pišu u utorak azerbejdžanske novine Star, a informaciju prenosi sportski dnevnik Super Deporte iz Valencije.

Prosinečkom (48) ugovor s Azerbejdžanom istječe 30. lipnja. Valencia se nalazi na 12. mjestu među 20 klubova u prvenstvu a vodi ju 53-godišnji Voro González, kojemu ugovor istječe također 30. lipnja ove godine. On je mjesto prvog trenera preuzeo u siječnju kada je klub, zbog sukoba s upravom oko zimskih transfera, napustio 59-godišnji Talijan Cesare Prandelli. Valencia je od tada napredovala na tablici no posljednjih sezona se nalazi u rezultatskoj krizi.

Bursaspor se, pak, nalazi na desetom mjestu među 18 klubova prve turske lige.

Prosinečki u utorak nije bio dostupan za komentar. Glasnogovornik Valencije Alex Navarro nije odgovorio na upit. Robert Prosinečki je preuzeo Azerbejdžan u prosincu 2014. a prije toga je bio trener Kajserispora, Crvene zvezde i pomoćni trener hrvatske reprezentacije.

"Informacija (iz Azerbejdžana) je tim više čudna s obzirom da on nema trenersku karijeru kojom bi se moglo pomisliti da bi ga Valencia izabrala", piše Super Deporte.

Kao igrač je bio u Španjolskoj od 1991. do 1997. nastupajući za Real Madrid, Oviedo, Barcelonu i Sevillu.