DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBJEKTIVNO
 
Valverde: Bili smo nemoćni protiv presinga Rome
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 11.04.2018. - 08:43:26
RIM - U Barceloni i dalje su u šoku nakon ispadanja od Rome u četvrtfinalu Lige prvaka. Nakon 4:1 iz prve utakmice izgledalo je da će Katalonci lako izboriti polufinale, ali su u Rimu izgubili 3:0 i treći put u posljednjih pet godina zaustavljeni u ovoj fazi natjecanja.

Nakon utakmice na Olimpicu šokirani trener Barcelone Ernesto Valverde novinarima je ponavljao jednu rečenicu - nismo mogli igrati svoju igru...

"Sve je išlo na njihovu stranu, nismo mogli igrati svoju igru. I kada su zabili prvi gol, nismo mogli igrati svoju igru. Pritiskali su nas od 1. do 90. minute i morali smo igrati kako inače ne igramo, dugim loptama", rekao je Valverde i nastavio u istom tonu.

"Grozan dan za nas, nismo mogli ništa protiv njihovog presinga. Oni su bili odlični, a mi nismo mogli igrati našu igru. Kada vam suparnik izađe tako visoko, vi pokušavate kazniti ih dugim loptama, ali nismo uspjeli."

Valverde se ispričao navijačima.

"Žao mi je najviše navijača, puno mi je žao zbog njih. Ispričavam im se. Ovo je nogomet, netko mora izgubiti. Nismo u Rim došli čuvati rezultat, pokušali smo igrati kao da je 0:0, a ne 4:1 za nas. Ovo boli..."

Preuzeo je odgovornost.

"Ja sam kriv. Trener je uvijek odgovoran za sve, za izmjene, za nove igrače, za pogrešnu taktiku... Prošli tjedan smo igrali s istom formacijom i zabili četiri gola. Ovaj put nismo mogli igrati našu igru."