SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMBICIJE
 
Versace: Novi vlasnik želi udvostručiti broj trgovina
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 07.06.2019. - 08:53:34
MILANO - Novi vlasnik Versacea želi otvoriti nove trgovine i to brzo.

Capri Holdings prošle je godine za 2,2 milijarde dolara kupio poznati talijanski modni brend, a sada planira do 2022. godine otvoriti 112 trgovina i time doseći brojku od 300 dućana diljem svijeta. Kako prenosi Bloomberg, dio je to novog strateškog plana kojim se želi udvostručiti godišnji prihod o prodaje. Osim otvaranja novih prodajnih mjesta, kompanija planira napraviti potpuni redizajn postojećih. Najveći broj trgovina bit će otvoren na području Azije, od čega će čak njih 40 biti u Kini.

- Stanje je vrlo jasno, nismo zadovoljni trenutnom prodajom u našim trgovinama i to želimo promijeniti. Pod hitno moramo povećati produktivnost i moramo ostvariti prihode od 2 milijarde dolara – poručio je Jonathan Akeroyd, izvršni direktor Versacea,

Tako će ovog tjedna otvoriti novu trgovinu u Pekingu koja bi ujedno trebala biti i najveća u Kini. Što se tiče europskog tržišta trenutno u planu imaju otvoriti dvije nove trgovine u Parizu i Londonu.

Novootvorene i preuređena prodajna mjesta ujedno će veći naglasak, umjesto na odjeću, staviti na torbe, obuću, ali i ostale modne dodatke.

Osim novih ulaganja u prodajna mjesta iz kompanije su najavili i dodatna ulaganja u marketing.