SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
Vinarija Kovačević planira gradnju novog vinskog podruma
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.06.2017. - 11:43:49
NOVI SAD - Vinarija Kovačević najavljuje veliku investiciju – gradnju objekta od 7.000 m2, gde će uz vinski podrum biti show room, restoran... Proširenje kapaciteta omogućiće im da na jednom mestu spoje sve – od proizvodnje do turizma.

Miroslav Kovačević, vlasnik Vinarije Kovačević, primio je juče priznanje za Blic preduzetnika 2016, na svečanosti u Beogradu. U pitanju je nagrada koju zajednički dodeljuju dnevni list Blic i Societe Generale banka, a pobedniku je pripalo i 20.000 EUR.

U razgovoru za eKapiju, Miroslav Kovačević kaže da su pripreme za nove investicije uveliko u toku.

– Tokom 2017. godine, trebalo bi da bude završeno projektovanje novog objekta, dok bi izgradnja mogla da krene već naredne – kaže naš sagovornik.

Za projektovanje enterijera je zadužen čuveni ahitekta Vlada Gugl, te se očekuje da će novi vinski podrum i svojim izgledom pleniti pažnju. U Vinskoj kući Kovačević, gde se uz vrhunska vina uživa i u odličnoj hrani, danas je teško naći slobodan sto, a novi restoran omogućiće Kovačevićima da ugoste još više posetilaca.

Naš sagovornik kaže da bi vrednost investicije trebalo da bude između 5 i 10 mil EUR, a svi detalji biće poznati kada i projekat bude spreman.

Osim ovog posla, namera im je da ulažu i u turizam u prirodi, te da grade i kamp naselje u samom vinogradu.

– To je manja investicija, čiju realizaciju takođe očekujemo uskoro. Ista je situacija kao i sa vinskim podrumom, trebalo bi da projekat bude gotov do kraja 2017, te da 2018. počnu radovi – veli Kovačević.