SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGAĐAJI
 
Vinkovačko ljeto bogatije i atraktivnije nego ikada
Autor/izvor: Miroslav Flego
Datum objave: 13.06.2017. - 21:45:52
VINKOVCI - Park na središnjem vinkovačkom trgu, onom Bana Šokčevića bit će od 1. srpnja do 20. kolovoza mjesto događanja većine priredbi ovogodišnjeg Vinkovačkog ljeta koje će, obećavaju organizatori, biti bogatije sadržajem i atraktivnosti nego ikada do sada. Doduše, do sada se Vinkovačko ljeto održavalo, ali je program bio vrlo skroman.

Ovogodišnja manifestacija rezultat je suradnje Grada Vinkovaca, tvrtke Promo Cibalae, Turističke zajednice grada Vinkovaca, ali i Gradskog kazališta Joza Ivakić. 

- Želim da naši građani kroz vruće dane imaju lijepi prostor u kojem će izaći, družiti se, biti dio društvene zajednice i gdje će se naći puno različitih ugostiteljskih, kulturnih i zabavnih sadržaja, a koji bi trebali biti dio Vinkovačkog ljeta. Iza nas su Rimski dani koji su bili izvrsni, a sada dolazi Vinkovačko ljeto koje će vjerujemo ljestvicu podići na višu razinu. Ovim putem pozivam sve građane, njihove prijatelje i goste koji će biti u Vinkovcima ovih ljetnih dana da izađu na trg, odnosno u gradski park kako bi vidjeli ono što smo pripremili za njih u tom vremenu – rekao je novoizabrani vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

U organizaciju i ovoga puta je uključena gradska tvrtka Promo Cibalae, koja će se pobrinuti prvenstveno za zabavni, ali i marketinški dio manifestacije.

- Program Vinkovačkog ljeta objedinjuje sva događanja u gradu u ljetnim mjesecima. Njegov dio je i program Dana grada, tu je program Gradskog kazališta Joza Ivakić, te kao glavni sadržaj, program u središnjem parku kojeg priređuju tvrtka Promo Cibalae i Turistička zajednica grada Vinkovaca. Pozivamo sve udruge da nam se priključe i prijave svoje sadržaje, kao i programe kojima se žele predstaviti u sklopu Vinkovačkog ljeta. Okosnica našeg programa bit će koncerti tamburaša petkom, a subotom koncerti urbane glazbe. Tu je grupa Pavel, zatim DJ Kameny, stand up nastupi popularnog Studija smijeha na otvorenom, street performery, razne kreativne radionice, te večernja zabava uz DJ-e, koktel majstore, itd. Za djecu planiramo mađioničare, radionice, mini disco i dječje zabavne kutke kao i igraonicu. Kućice uskoro postavljamo u gradski park, kako bi ugostitelji vidjeli kako to izgleda te ih pozivam da se odazovu našem Javnom pozivu čim prije. Konkretno očekujemo veliki interes jer ugostiteji imaju priliku na dva mjeseca unajmiti ugostiteljski objekt u središtu grada i očekujemo da će se uključiti s raznim sadržajima koji će obogatiti ovaj program – pojasnila  je direktorica tvrtke Promo Cibalae, Mirjam Jukić.

Turistička zajednica grada Vinkovaca također je uključena u manifestaciju i nudi zanimljiva događanja.

- Vjerujemo da će ovaj program omogućiti našim sugrađanima da ugodno provedu ljeto s različitim sadržajima koji će se vrtiti u dane vikenda, ali programa neće nedostajati niti tijekom tjedna. Uspjeli smo okupiti brojnu ekipu koja će za svoj grad napraviti mnogo toga, kroz radionice, kao i biciklijadu koja je najavljena. Tu su i dugogodišnji suradnici turističke zajednice: kazališta Nova scena i Mika Živković, kao i vinkovačko gradsko kazalište. Radionice će održavati Udruge Vrijedne ruke i Društvo naša djeca, a za otvorenje je najavljen koktel party uz koncert. Planiramo i promociju knjige koja promovira naš grad. Radi se o knjizi "20 top arheoloških lokaliteta Hrvatske" među kojima su i Vinkovci. Planiramo to u suradnji s vinkovačkim muzejom, ali surađivat ćemo i sa svima onima s kojima smo do sada radili kako bismo obogatili program vinkovačkog ljeta – najavila je direktorica Turističke zajednice  Martina Matković. 

Gradsko kazalište Joza Ivakić ponudit će niz kazališnih događanja koja će osvježiti ljetne dane u Vinkovcima.

- Već prvog srpnja imat ćemo predstavu Tri praščića, zatim 15. srpnja slijedi Tri treća tromjesečja, a 19. srpnja, povodom Dana grada, imamo poklon predstavu za sve Vinkovčane, Slučajni perverznjak, za kojeg će ulaz biti besplatan. Drugu likovnu koloniju "Božidar Kopić", a povodom 100 godišnjice vinkovačkog kazališta organizirat ćemo 11. srpnja na tri lokacije: u kazalištu, kazališnom parku i u središtu grada. Imamo oko 15 akademskih slikara i slikara amatera koji će te slike uživo raditi s našim građanima.  U našoj galeriji 11. do 20. srpnja imamo tradicionalnu lutkarsku radionicu "Moja mama i ja" i "Mogu sam/ sama", a u galeriji 17. srpnja u 20 sati biti će otvorenje izložbe "25 godina obnove i 15 godina od prijenosa kostiju bana Josipa Šokčevića", kojoj je autor Zlatko Virc - rekao je ravnatelj kazališta Zdenko Rečić.