SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POHVALE
 
Virtuoso: Hrvatska među top 10 svjetskih destinacija u tri kategorije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.11.2018. - 20:22:38
ZAGREB - Udruženje agencija za luksuzna putovanja Virtuoso i ove je godine provelo tradicionalno istraživanje među svojim članovima – "Virtuoso Luxe Report".
Prema rezultatima istraživanja za 2019. godinu, Hrvatska je uvrštena među top 10 destinacija u čak tri kategorije. Tako je naša zemlja zauzela visoko drugo mjesto u kategoriji najpopularnije emerging destinacije, šesto mjesto u kategoriji najboljih destinacija za tzv. milenijalce, odnosno mlade putnike te odlično osmo mjesto u kategoriji najpopularnijih svjetskih destinacija.

"Tržište SAD-a za hrvatski turizam predstavlja jedno od vodećih dalekih tržišta s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 570.000 dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 23 posto. Upravo nas zbog toga još više vesele ovi rezultati koji potvrđuju odličan status Hrvatske na velikom američkom tržištu", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Dodao je da će u fokusu aktivnosti u narednom razdoblju biti daljnje jačanje avioprijevoza kako bi naša zemlja bila još dostupnija američkim turistima.

Virtuoso je mreža koja broji više od 17.500 putničkih savjetnika u više od 1.000 agencija diljem svijeta, a posjeduju i ugovore s ekskluzivnim i vodećim svjetskim hotelima, odmaralištima, lječilištima, kruzing kompanijama i drugim turističkim tvrtkama.