SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Vlada Srbije: Ministarski tim za poslovanje Agrokorovih firmi u Srbiji
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 02.11.2017. - 16:44:00
Zadnja izmjena: 02.11.2017. - 21:44:20
BEOGRAD - Vlada Srbije danas je formirala ministarski tim koji će se baviti praćenjem situacije u Srbiji u vezi poslovnih problema koncerna Agokora i s njim povezanih firmi u Srbiji.

"Formiranje Ministarskog tima ima za cilj praćenje i analiziranje novonastale situacije, kako bi se sprečile eventualne štetne posledice na tržištu Srbije", saopšteno je posle sednice vlade.

Vlada je donela "Zaključak o obrazovanju ministarskog tima radi analize i praćenja stanja na tržištu Republike Srbije, u vezi sa problemima u poslovanju privrednog društva Agrokor i sa njim povezanih privrednih društava koja posluju u Srbiji". Za predsednika Ministarskog tima imenovana je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, navodi se u saopštenju.

Za članove tima imenovani su ministri Rasim Ljajić, Goran Knežević, Dušan Vujović, Nela Kuburović i Branislav Nedimović, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

U Srbiji Agrokor poseduje Frikom, Dijamant, Mercator, Kikindski mlin, MG Mivelu, Novu slogu i Super karticu.