SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROCJENE
 
Vlahušić: Dubrovniku za koju godinu od turizma milijardu i pol eura
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 28.03.2014. - 13:02:00
Zadnja izmjena: 28.03.2014. - 14:41:46
DUBROVNIK - Na redovnoj skupštini Turističke zajednice grada Dubrovnika danas je izražen optimizam za ovogodišnju turističku sezonu te istaknuto kako su u 2013. ostvareni rekordni turistički rezultati s porastima dolazaka turista za 10 posto i noćenja za 9 posto. Dubrovnik je i prošle godine bilo vrlo zastupljen u inozemnim medijima, a rangiran je putem niza svjetskih portala kao jedna od najprivlačnijih svjetskih i europskih destinacija za 2014.

Prema iznesenim podacima dubrovačke Turističke zajednice, Dubrovnik je u 2013. ostvario rekordne turističke rezultate u svim vrstama smještaja. Lani je u Dubrovniku zabilježeno 768.460 dolazaka turista, što je 10 posto više nego u godini prije. Od toga je bilo 718.268 stranih te 50.192 domaćih turista. Tijekom 2013. godine ostvareno je 2.864.499 noćenja, što čini porast od 9 posto u odnosu na 2012. godinu.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić od aktivnosti ostvarenih u prošloj godini posebno je istaknula promotivne aktivnosti putem socijalnih mreža (Facebook nagradne igre, Blog, Twitter, aplikacije za mobilne uređaje i drugo). Turistička zajednica organizirala je i podupirala brojne manifestacije u Dubrovniku, a predstavljanja u inozemstvu odnosila su se na nastupe na sajmovima i posebne prezentacija na tržištima od posebnog interesa za grad.

Gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik dubrovačke Turističke zajednice Andro Vlahušić najavio je završetak brojnih investicijskih projekata kako gradskih infrastrukturnih tako i privatnih investitora, posebno na obnovi hotVlahušić: Dubrovniku za koju godinu od turizma milijardu i pol euraelskih kuća.

Naglasio je kako će uskoro Dubrovnik biti u mogućnosti u jednom danu primiti 50.000 posjetitelja bez ikakve gužve, jer će gosti biti disperzirani u Rijeku dubrovačku, muzeje, Lokrum, Gruž, Lapad. Vlahušić očekuje da će se za par godina u Dubrovniku ostvariti četiri milijuna noćenja i milijardu eura prometa.