SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KINA-HRVATSKA
 
Vodeći kineski turoperatori posjetili Hrvatsku
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.10.2017. - 10:05:00
Zadnja izmjena: 23.10.2017. - 11:40:06
ZAGREB - U organizaciji Atlasa i Emiratesa, jedne od najvećih svjetskih zrakoplovnih tvrtki, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice i turističkih zajednica Zagreba, Istarske županije, Rovinja i Srednje Dalmacije, od 15. do 20. listopada u Hrvatskoj boravili su predstavnici vodećih kineskih turoperatora. 

Cilj studijskog putovanja bio je prezentiranje hrvatske turističke ponude i privlačenje većeg broja gostiju s ovog tržišta velikog potencijala. Tako su predstavnici vodećih kineskih turoperatora tijekom petodnevnog boravka imali prilike obići turističke atrakcije na području Zagreba, Istre i Splita.

Na putovanju su ih apsolutno oduševile prirodne ljepote, a posebno ističu i boju neba, kvalitetu hrane, čak i one u kineskom restoranu u Zagrebu koji, prema tvrdnji sudionika, ne zaostaje za onima u Kini. Sadržajan program počeo je boravkom u Zagrebu i obilaskom glavnog grada, a nastavio se putem Plitvica.

Po obilasku odredišta u Istri - Poreča, Rovinja i Pule, sadržajna tura završila je upoznavanjem Splita. Susret je već tijekom putovanja rezultirao konkretnim upitima pa je tako već i dogovorena prva MICE grupa, koja u prosincu stiže u Hrvatsku na kongres.

Broj kineskih turista u Hrvatskoj bilježi velike stope rasta te je u prvih 8 mjeseci ove godine njihov broj nadmašio cijelu proteklu godinu. Svjetski putnici broj jedan na putovanju u prosjeku potroše 750 eura, a glavni motiv dolaska im je razgledavanje prirodnih fenomena i kulturnih znamenitosti te ne čudi što se na jednoj destinaciji zadržavaju u prosjeku 2 do 3 noći.

Emiratesovi izravni letovi za Dubai svakako otvaraju nove prilike za dodatni rast. Tako su putovanja iz Šangaja i Pekinga putnicima sada dostupnija, uz samo jedno zaustavljanje u Dubaiju.