SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROJEKTI
 
Wim Wenders snima dokumentarni film o papi Franji
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.02.2018. - 07:41:49
LOS ANGELES - Papi Franji je posvećen dokumentarni film slavnog redatelja Wima Wendersa koji će u svibnju izaći u Sjedinjenim Državama i u kojemu Papa govori o svijetu i o životu općenito, priopćili su u srijedu producenti filma snimljenog u koprodukciji s Vatikanom.

"Papa Franjo - čovjek od riječi" za koji je scenarij napisao i koji je režirao Wenders, redatelj triput nominiran za Oscara ("Pariz, Teksas", "Buena Vista Social Club", "Nebo nad Berlinom"), dolazi u američke kinodvorane 18. svibnja, priopćio je Focus Features.

U tom dokumentarcu koji je dobio odobrenje Svete Stolice, Papa se izravno obraća javnosti govoreći o imigraciji, ekologiji, neravnomjernoj raspodjeli bogatstva i ulozi obitelji.

"Prihvaćajući pitanja ljudi svih društvenih skupina, papa Franjo odgovara zemljoradnicima, radnicima, izbjeglicama, djeci, starijima i zatvorenicima", dodaje se u priopćenju.

Dokumentarac prikazuje osamdesetjednogodišnjeg Papu koji putuje svijetom, uz arhivske snimke njegovih nastupa u UN-u, u američkom Kongresu i u Yad Vashemu, posvećenom žrtvama holokausta u Jeruzalemu.

"Papa Franjo je živi primjer čovjeka koji drži svoju riječ. U našem filmu on se izravno obraća gledatelju, iskreno i spontano", istaknuo je Wenders pošto je njegov projekt prvi put objavljen lani.

Bivši nadbiskup Buenos Airesa, rođen 1936. u skromnoj obitelji kao Jorge Mario Bergoglio, prvi je poglavar Katoličke Crkve s 1,2 milijarde vjernika koji dolazi iz Latinske Amerike.

Papa je lani debitirao na filmu kada je glumio sebe u dječjem pustolovnom filmu na engleskom "Beyond the Sun".